Σε συνάντησα στην Πλαζ

Πλαζ – Μεγάλη παραλία συνήθως με άμμο και διάφορες εγκαταστάσεις για εξυπηρέτηση των λουόμενων. Την επισκέπτονται άνθρωποι για κολύμβηση αλλά και για διασκέδαση. Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού αποτελεί «ανάσα» δροσιάς μακριά από την πόλη και όπως λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι «40 βαθμοί λιώνει το κορμί η λύση είναι μία πάμε παραλία».

Βιώματα – Αφηγήσεις Γεγονότων από την  Zωή… όχι αυτήν που τα έχει με άλλον, αλλά αυτήν που ζούμε με όλο μας το πάθος!

Σε συνάντησα στην πλαζ… Για όποιον παραπονιόταν πως δεν κάνει πολύ ζέστη το φετινό καλοκαίρι και καρτερούσε τις υψηλές θερμοκρασίες …. σας έχω νέα! Η ζέστη ήρθε και θα μείνει και μας ανταμείβει με το παραπάνω ίσως και περισσότερο από ότι θα θέλαμε. Καύσωνας της δεκαετίας από ότι μαθαίνω.
Όαση στην πόλη αυτές τις θερμές μέρες αποτελεί η γνωστή σε όλους Πλαζ της Αρετσούς στην Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Χτες, όπως πολλοί γονείς με παιδιά έτσι και εμείς ήμασταν εκεί στο αναψυκτήριο της Αρετσούς. Μαζί με εμάς στην παραλία και συγκεκριμένα στα βραχάκια πάνω στην θάλασσα υπήρχαν τουρίστριες που κάνανε το απογευματινό τους μπάνιο σε μια θάλασσα που για εμάς δεν θεωρείτε καθαρή ούτε θα την επιλέγαμε ποτέ για το απογευματινό μας μπάνιο αλλά για τις ίδιες φάνταζε σκέτη απόλαυση.

Με τα απαραίτητα αξεσουάρ για φωτογράφιση, βγάζανε αμέτρητες «selfies», ποζάροντας σε κάθε βραχάκι και κάποιες πιο τολμηρές κάνανε τόπλες (αφαίρεσαν το επάνω μέρος του μαγιό τους) έτσι απλά στο κεντρικό αναψυκτήριο της πόλης. Τα κορίτσια ήταν σε διακοπές και στις διακοπές όλα επιτρέπονται, παρόλο που ήταν σε μια οικογενειακή παραλία τουριστικής πόλης. Για τις ίδιες από ότι μπορούσε να διαπιστώσει κανείς ήταν μια παραλία διακοπών που τους πρόσφερε απόλαυση και χαλάρωση.

Τα δικά μας πιτσιρίκια φυσικά συμμετείχαν στο σκηνικό των διακοπών που αντίκριζαν μπροστά τους και αφού πέταξαν τα παπούτσια τους τόλμησαν και αυτά να ανέβουν στα βραχάκια ανέμελα και χαρούμενα παρόλο που ήταν μια καθημερινή ημέρα και να βρέξουν τα πόδια τους στο νερό. Κάποια πιο τολμηρά βγάλανε και τις βερμούδες και βουρ για περιπέτεια στην ακτή!

Σκεφτείτε τις προηγούμενες γενιές πως το ζούσανε όλο αυτό με το απογευματινό τους μπάνιο σε μια καθαρή θάλασσα… ένα βήμα δίπλα από το σπίτι τους. Τότε που τα πράγματα ήταν πιο αγνά και ο άνθρωπος δεν είχε προλάβει να μολύνει πολύ το περιβάλλον. Όλο το σκηνικό θύμιζε πραγματικά παλιά ελληνική ταινία μια πραγματικότητα προηγούμενων ετών. Ο χρόνος σταμάτησε σε παλιότερες δεκαετίες, το στέκι παρέμεινε ίδιο, φιγούρες ψαράδων και ανθρώπων γέννημα θρέμμα της περιοχής, ομπρέλες, καρέκλες, παιδιά, κούνιες, τραμπάλες, κουβαδάκια, αλμύρα, αμμουδιά. Πραγματική χαρά, όλα μία πολύχρωμη καλοκαιρινή ένωση.

Και λίγο πιο κάτω, ένα Λούνα Παρκ… ξεχασμένο από το χρόνο. Αλλιώτικο από τα άλλα τα υπερσύγχρονα και μοντέρνα Λούνα Παρκ που οι περισσότεροι έχουμε επισκεφτεί. Τα ηλεκτρικά παιχνίδια που διέθετε ήταν απλά και κάπως παλιακά περασμένης και αυτά δεκαετίας. Αυτό που θα ήθελα να εκφράσω σε όλους σας είναι η ανησυχία μου για την ασφάλεια αυτών των παιχνιδιών. Προσωπικά θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν κάποιος επένδυε οικονομικά πάνω σε αυτό το άκρως συμπαθητικό μικρό Λούνα Παρκ για να παραμείνει ένα ζωντανό και ασφαλές κομμάτι της ζωής μας αλλά και της Πλαζ. Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί το όμορφο μέρος της παραλίας της Αρετσούς σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

 

 

Η Φωτεινή Καρπούζα εργάστηκε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρο» και στα περιοδικά που εξέδιδε η εταιρεία ως υπεύθυνη επικοινωνίας στο τμήμα marketing και διαφήμισης.
Σήμερα εργάζεται στο στούντιο παραγωγής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ της επιχείρησης AUDIOART στην Θεσσαλονίκη.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310928787   web: https://www.audioart.gr

 

 

You May Also Like

Δεν Υπάρχουν Σχόλια