Τα Σωστά Βήματα για την επίτευξη στόχων – The Right Steps to achieve goals

Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται η μόνη σταθερά που γνωρίζουμε και μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο εαυτός μας, η ευεξία και η πνευματική ανάπτυξη του. Όπως ανέφερε και ο Όσκαρ Ουάιλντ (Ιρλανδός μυθιστοριογράφος και ποιητής), ο σκοπός της Ζωής είναι η εξέλιξη του εαυτού μας!

Για να αναπτυχθούμε πνευματικά λοιπόν και να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και τα καταστροφικά συναισθήματα εξερευνούμε συνεχώς νέες πρακτικές με τις οποίες θα πετύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας. Αντικαθιστούμε τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά που είναι δυνατότερα και πιο ισχυρά.

Παρακάτω παραθέτονται τα σωστά βήματα για την επιτυχία:

1. Να κάνεις προτεραιότητα την δική σου ευτυχία

Οι ανάγκες σου έχουν αξία. Αν δεν αξιολογήσεις και δεν προσέξεις τον εαυτό σου, τότε τον σαμποτάρεις. Θυμήσου ότι είναι εφικτό να αναλάβεις να φροντίζεις τις δικές σου ανάγκες ταυτόχρονα με των άλλων γύρω σου. Από την στιγμή που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη.

2. Να είσαι ο εαυτός σου αυθεντικά και με υπερηφάνεια

Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος χάνεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Να είσαι ο εαυτός σου. Αγκάλιασε την προσωπικότητα που βρίσκεται μέσα σου, που έχει ιδέες, δυνάμεις και ομορφιά όπως κανένας άλλος. Να είσαι αυτός που ο εαυτός σου γνωρίζει πως είσαι με τους δικούς σου όρους, δηλαδή η καλύτερη εκδοχή σου. Μα πάνω από όλα, να είσαι αληθινός σε σένα και αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με την καρδιά σου, τότε προσποιήσου πως είσαι και στο τέλος θα συμβεί στα αλήθεια.

3. Να παρατηρείς και να ζεις το παρόν

Αυτή η στιγμή είναι ένα θαύμα. Αυτή η στιγμή είναι η πλέον μόνη εγγυημένη στιγμή για σένα. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Σταμάτα να σκέφτεσαι για το πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα πράγματα στο μέλλον. Σταμάτα να σκέπτεσαι τι συνέβη ή δεν συνέβη στο παρελθόν. Μάθε να είσαι στο εδώ και τώρα και ζήσε την ζωή όπως συμβαίνει. Εκτίμησε τον κόσμο για την ομορφιά που σου παρέχει αυτή την στιγμή.

4. Να ακούς την εσωτερική σου φωνή

Εάν σε βοηθάει, συζήτησε τις ιδέες σου με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους αλλά δώσε στον εαυτό σου αρκετό χώρο για να ακολουθήσεις την διαίσθησή σου. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Πες αυτό που χρειάζεται ή που έχεις ανάγκη να πεις. Κάνε αυτό που ξέρει η καρδιά σου ότι είναι σωστό.

5. Να εργάζεσαι καθημερινά προς τους στόχους σου

Να θυμάσαι, το ταξίδι των «χιλίων μιλίων» αρχίζει με ένα βήμα. Όποιο και αν είναι το όνειρο σου, άρχισε να κάνεις μικρά, λογικά βήματα κάθε μέρα για να το πραγματοποιήσεις. Βγες εκεί έξω και κάνε κάτι! Όσο πιο σκληρά δουλέψεις τόσο πιο τυχερός θα γίνεις. Ενώ αρκετοί άνθρωποι αποφασίζουν σε κάποιο σημείο κατά την διάρκεια της ζωής τους, ότι θέλουν να απαντήσουν στο «κάλεσμά» τους, ωστόσο μόνο λίγοι πραγματικά εργάζονται πάνω σε αυτό. Με τον όρο «εργάζομαι σε αυτό» εννοούμε ότι σταθερά και με συνέπεια αφιερώνουμε τον εαυτό μας στο τελικό αποτέλεσμα.

6. Να πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Είσαι έτοιμος! Σκέψου το. Τώρα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις το επόμενο μικρό, ρεαλιστικό βήμα προς τα εμπρός. Έτσι επωφελήσου από τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σου και αποδέξου τις προκλήσεις, είναι τα δώρα που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς. Άκουσε την εσωτερική σου φωνή και αντικατέστησε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται η κατάσταση, εστίασε σε αυτό που θέλεις να γίνει και στην συνέχεια ακολούθησε το επόμενο θετικό βήμα προς τα εμπρός.

7. Να παρατηρείς πόσο πλούσιος είσαι αυτή την στιγμή

Ο Henry David Thoreau (Αμερικανός φιλόσοφος και συγγραφέας) είπε κάποτε «Πλούτος είναι η ικανότητα να βιώνεις πλήρως την ζωή σου», ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είναι πάντα σημαντικό να βλέπουμε την προοπτική των πραγμάτων. Δεν έπεσες πεινασμένος για ύπνο το βράδυ. Δεν κοιμήθηκες έξω. Είχες επιλογή στα ρούχα που θα φορέσεις το πρωί. Δεν πάλεψες για τα χρήματά σου σήμερα. Δεν πέρασες έστω και ένα λεπτό μέσα στον φόβο. Έχεις πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Έχεις πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έχεις πρόσβαση στο internet. Μπορείς να διαβάσεις. Κάποιοι μπορούν να πουν ότι είσαι απίστευτα πλούσιος, για αυτό θυμήσου να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις.

8. Να ψάχνεις για την «ασημένια επένδυση» σε δύσκολες καταστάσεις

Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και αισθάνεσαι απογοητευμένος, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και κοίταξε για την «ασημένια επένδυση» – τις μικρές αναλαμπές ελπίδας. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι θα δυναμώσεις από αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μείνε συνειδητός για τις ευλογίες και τις νίκες που έχεις – για όλα τα πράγματα στην ζωή σου που είναι καλά. Εστίασε σε αυτά που έχεις και όχι σε αυτά που δεν έχεις.

9. Βρείτε ένα μέντορα 

Mέντορας μπορεί γίνει οποιοσδήποτε από τον κύκλο σας που γνωρίζει κάτι που θέλετε να μάθετε, κάποιος πολύ πιο έμπειρος ο οποίος είναι πρόθυμος να σας διδάξει. Η καθοδήγηση είναι μακράν η ταχύτερη μαθησιακή διαδρομή.

10. Να βοηθάς τους γύρω σου

Φρόντιζε τους ανθρώπους γύρω σου. Καθοδήγησε τους αν ξέρεις ένα καλύτερο τρόπο. Όσο περισσότερο βοηθάς τους άλλους τόσο θα θέλουν να σε βοηθήσουν και εκείνοι. Η αγάπη και η καλοσύνη γεννά αγάπη και καλοσύνη. Και ούτω καθεξής.

11. Βρείτε ανθρώπους να σας βοηθήσουν και εκπαιδευτείτε μαζί τους

Η προσωπική ανάπτυξη δεν είναι απλά ένα μοναχικό παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, η καλύτερη προσωπική ανάπτυξη γίνεται μέχρι ενός σημείου, με τους άλλους. Ξοδέψτε χρόνο με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε παρόμοια πράγματα με εσάς και θα δείτε τον εαυτό σας να αναπτύσσεται μαζί τους με ταχύτερο ρυθμό από ότι αν είχατε προσπαθήσει μόνοι σας.

12. Να ξοδεύεις χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνεις την παρέα τους, που σε αγαπούν και σε εκτιμούν και που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι με υγιής και συναρπαστικούς τρόπους. Είναι αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, αυτοί που δεν αγκαλιάζουν μόνο αυτό που είσαι τώρα, αλλά ενσωματώνουν και αγκαλιάζουν αυτό που θες να είσαι, άνευ όρων.

13. Η συνέπεια είναι το κλειδί

Η προσωπική ανάπτυξη δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Συμβαίνει αργά και σκόπιμα. Η συνέπεια είναι αυτό που δημιουργεί την πραγματικά σημαντική αλλαγή – και αυτό είναι που κάνει τη διαδικασία τόσο δύσκολη για τους ανθρώπους. Δεν είναι ότι θα πάρετε ένα χάπι και τελειώσατε. Δεν το κάνετε μια φορά και είστε έτοιμοι. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια καθημερινή πρακτική και ένας τρόπος ζωής.

14. Να δημιουργείς νέες σχέσεις για τους σωστούς λόγους

Νέες σχέσεις με αξιόπιστους και ειλικρινής ανθρώπους που αντανακλούν το άτομο που είσαι και το άτομο που θες να γίνεις. Επέλεξε αυτούς τους φίλους που είσαι περήφανος που τους ξέρεις, ανθρώπους που θαυμάζεις, που σου δείχνουν αγάπη και σεβασμό – άνθρωποι που ανταποκρίνονται στην καλοσύνη και την δέσμευσή σου. Και δώσε προσοχή σε ότι κάνουν οι άνθρωποι, επειδή οι ενέργειες ενός μόνο ατόμου είναι πολύ πιο σημαντικές από ότι τα λόγια τους ή στο πως οι άλλοι τον εκπροσωπούν.

15. Να ανταγωνίζεσαι ενάντια σε μια παλαιότερη εκδοχή του εαυτού σου

Εμπνεύσου από τους άλλους, εκτίμησε τους άλλους, μάθε από τους άλλους, όμως να γνωρίζεις πως το να αγωνίζεσαι εναντίων τους είναι χάσιμο χρόνου. Είσαι σε ανταγωνισμό με ένα άτομο και ένα άτομο μόνο – τον εαυτό σου. Ανταγωνίζεσαι για να γίνεις το καλύτερο που μπορείς να είσαι. Στόχος είναι να σπάσεις τα δικά σου προσωπικά ρεκόρ.

 16. Να πανηγυρίζεις για τις επιτεύγματα των άλλων ανθρώπων

Ξεκίνησε να παρατηρείς τι σου αρέσει στους άλλους και να τους το εκφράζεις. Έχοντας μια εκτίμηση για το πόσο καταπληκτικοί είναι οι άνθρωποι γύρω σου θα σε οδηγήσει σε καλές θέσεις παραγωγικές, γαλήνιες τοποθεσίες. Έτσι να είσαι ευτυχής για όσους σημειώνουν πρόοδο. Πανηγύρισε για τις νίκες τους. Να είσαι ευγνώμων για τις ευλογίες τους, ανοιχτά. Ότι και αν κάνεις γυρίζει σε σένα, και αργά ή γρήγορα οι άνθρωποι για τους οποίους τώρα πανηγυρίζεις θα αρχίσουν να πανηγυρίζουν για σένα.

 

Πηγές:

https://www.o-klooun.com/

https://www.psychologynow.gr/

 

Δεν Υπάρχουν Σχόλια