Αναταραχή στην Κουζίνα #2: Ένα αλλιώτικο Πιρούνι

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου

«Αναταραχή στην Κουζίνα #2: Ένα αλλιώτικο Πιρούνι»: Μια ιστορία με το τέλος που διαλέγεις εσύ!

Μετά την πρώτη και πετυχημένη «Αναταραχή στην Κουζίνα», ο πολυτάλαντος Βασίλης Τερζόπουλος και οι Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη μας διηγούνται νέες περιπέτειες των ηρώων της Κουζίνας, αφήνοντας τον αναγνώστη να επιλέξει την έκβαση και το τέλος της ιστορίας.

 

 

Με κεντρικό θέμα τον εκφοβισμό (bullying) και τη διαφορετικότητα, με μπόλικο χιούμορ αλλά και αρκετή δόση ρεαλισμού, το βιβλίο δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να επιλέξει μία από τις δύο εναλλακτικές εκδοχές για το τέλος. Αναλόγως με το ποια ήθελε εκείνος να είναι η αντίδραση του ήρωα στη συμπεριφορά εκφοβισμού που εισπράττει και βάζοντας τον εαυτό του να σκεφτεί πως θα αντιμετώπιζε ο ίδιος μια παρόμοια κατάσταση.

Χρόνια μετά τον καυγά ανάμεσα στο Αλάτι και στο Πιπέρι, η μεγάλη Κουζίνα υποδέχεται νέους κατοίκους. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Άρης, ένα αλλιώτικο Πιρούνι. Μια σειρά από ατυχήματα και ατυχίες στις καθημερινές δουλειές της Κουζίνας προκαλούν γέλια και ειρωνείες εις βάρος του από τους συγκατοίκους του στο συρτάρι. Απογοητευμένος ο Άρης, σκέφτεται πως ίσως είναι καλύτερα να εγκαταλείψει την Κουζίνα. Η πίστη του φίλη Ρίτα, η πολύχρωμη Πετσέτα, θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει, επιστρατεύοντας τη βοήθεια του Αλατιού και του Πιπεριού. Πρέπει όμως, με κάποιον τρόπο, να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά των συγκατοίκων του. 

Θα ήταν καλύτερο να μιλήσει και να αντιδράσει στους χλευασμούς και τα πειράγματα; Ή μήπως είναι προτιμότερο να μην αντιδράσει, να μάθει να είναι αδιάφορος και να ζει ανέμελος; Θα καταφέρει ποτέ να πραγματοποιήσει τα πιο μεγάλα του όνειρα; Ο αναγνώστης θα αποφασίσει πως πρέπει να πράξει ο Άρης και ποια θα είναι η τροπή της ιστορίας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνά… Όπως στην αληθινή ζωή, έτσι και στα παραμύθια, η κάθε μας επιλογή επηρεάζει την πορεία των πραγμάτων.

«Κατάλληλο για καλοφαγάδες άνω των 8 ετών»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα. Ο Βασίλειος Τερζόπουλος γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στους τομείς της επικοινωνίας και του πολιτισμού. Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Γράφει παιδικές ιστορίες, λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα. Παιδικά του βιβλία έχουν εκδοθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη: 2610 226453 (Κατερίνα Καρατζά)
http://www.kokkiniklostibooks.gr
Βασίλης Τερζόπουλος: 6932 352 190, v.terzopoulos@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/enaalliotikopirouni

Δεν Υπάρχουν Σχόλια