Woman in Despair No More – Rise

Σηκώθηκε απο το κρεβάτι κάπως αργούτσικα ήταν Σάββατο και είχε την ευκαιρία να παραμείνει αρκετή ώρα στο κρεβάτι καθώς δεν είχε υποχρεώσεις εκείνη την ημέρα όπως εργασία, σύζυγο και παιδιά. Ήταν μόνη και ελεύθερη μια νέα γυναίκα ετών 35. Αναλογίστηκε ακόμη μια φορά τι έκανε λάθος και βρισκόταν σε αυτή τη φάση στη ζωή της.

Καθώς μεγάλωνε σύμφωνα με τα στερεότυπα της Δυτικής κοινωνίας, πίστευε πως σε αυτή την ηλικία που ήταν θα είχε το δικό της σπίτι με όλες τις ανέσεις στο οποίο θα κατοικούσε με το έτερο της ήμισυ και θα είχε ήδη δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Θα δούλευε στην δουλειά των ονείρων της και θα αμειβόταν τόσο καλά ώστε θα μπορούσε να καλύψει το οικονομικό βάρος των πολυτελών εξόδων της. Ο κόσμος όλος θα ήταν στα πόδια της και η ίδια πρωταγωνίστρια σε αμερικανική κομεντί. Άλλωστε είχε μεγαλώσει μέσα σε καθεστώς γενικής οικονομικής ευμάρειας και σύμφωνα με τα πρότυπα που της είχε περάσει η κοινωνία και η οικογένειά της, η επιτυχία και η ευτυχία της ήταν κάτι παραπάνω απο σίγουρη.

Το δικαιούνταν μάλιστα, είχε κοπιάσει, μεγαλωμένη με γαλλικά και πιάνο, γνώριζε τρεις ξένες γλώσσες άπταιστα και είχε σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Κοσμογυρισμένη και με εμπειρίες που της επέτρεπαν να γεμίζει ενέργεια και ιδέες.  Ποτέ δεν περίμενε πως σε αυτή την ηλικία θα ήταν μόνη να κάνει απολογισμό της ζωής της να μετράει λάθη και παραλείψεις, να μεμψιμοιρεί για το γύρισμα της ζωής και την ματαίωση των ονείρων της.

Ορισμένες φίλες τα είχαν καταφέρει καλά είχαν κάνει επιτυχημένους γάμους με οικονομικά επιφανείς συζύγους, ενώ κάποιες άλλες είχαν χτίσει καριέρες με καλές χρηματικές απολαβές. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν λύσει το πρόβλημα επιβίωσης τους για τα επόμενα χρόνια. Η ίδια έστεκε άυπνη, μπερδεμένη και με ισοπεδωμένη την  ψυχολογία της να αναρωτιέται που έχασε τον δρόμο και δεν κατέληξε στο happy end που τόσο είχε ονειρευτεί.

Πονάει και υποφέρει όταν αντιλαμβάνεται ότι διανύει τα παραγωγικά της χρόνια μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής αστάθειας χωρίς να γνωρίζει τι της ξημερώνει. Τα προσόντα της ανεκμετάλλευτα, οι φιλοδοξίες της εγκλωβισμένες σε μια καθημερινότητα που πολύ απέχει απο την πραγματικότητα που της είχαν υποσχεθεί. Τώρα πια ήρθαν τα πάνω κάτω και ανατράπηκαν οι ισορροπίες και οι ζωές πολλών Ελλήνων. Η οικονομική κρίση βαθιά και χρονοβόρα δείχνει τα δόντια της σε πολλούς. Η αγωνία για το οικονομικό και συναισθηματικό της μέλλον είναι τόσο ισχυρή που κατά περιόδους ανακαλύπτει και άλλα ψυχοσωματικά προβλήματα στον οργανισμό της.

Όμως μέσα σε αυτό το μαύρο που βιώνει πρέπει  να σηκωθεί ψυχικά και να μην παρατηθεί το οφείλει στον εαυτό της και στις επιθυμίες της.  Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της ποια είναι και τι θέλει πραγματικά. Όπως αναφέρει και η Μάγια Αγγέλου – Αμερικανίδα ποιήτρια, τραγουδίστρια, πεζογράφος, ακτιβίστρια – «Θα γνωρίσεις πολλές ήττες στη ζωή σου, αλλά ποτέ μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να νικηθεί».

Ακόμη και η επιστήμη είναι με το μέρος της, σύμφωνα με έρευνες κάθε χρόνος που περνάει βελτιώνει τις νευρωνικές  συνδέσεις του εγκεφάλου της κάτι που σημαίνει νέος τρόπος σκέψης, καινούργια συναισθήματα, πρωτόγνωρα ενδιαφέροντα. Οι γυναίκες γίνονται πιο ισορροπημένες, σκέφτονται πιο ξεκάθαρα και δεν γίνονται έρμαιο των συναισθημάτων τους.  Αν το θέλουν αλλάζουν τον εαυτό τους και γίνονται αυτό που έχουν ανάγκη να γίνουν. Ο εγκέφαλος μιας γυναίκας που φτάνει στα 40 της χρόνια είναι υπέροχος και θαυμάσιος.

«Μια γυναίκα είναι πολλές φορές σαν μια σακούλα τσάι – δεν μπορείς να πεις πόσο δυνατή είναι μέχρι να την βάλεις στο ζεστό νερό…. άλλες διαλύονται, άλλες μετατρέπονται σε κάτι μοναδικό & υπέροχο…! » – Ελένορ Ρούσβελτ ( ήταν πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών).

 

http://Πηγή: www.lifo.gr

http://www.tilestwra.com

You May Also Like

Δεν Υπάρχουν Σχόλια